SuperligaDuket se drejtuesit e skuadr?s s? Tiran?s apo sportdash?sit kryeqytetas, nuk jan? m?suar t? q?ndrojn? gjat? pa fituar titullin kampion. P?rve? sezonit t? shkuar, q? d?shtuan, duket se edhe k?t? edicion bardheblut? jan? shum? larg vendit t? par?, edhe pse ka mbetur edhe nj? faz? p?r t?u luajtur.

Duket se kryeqytetasit po p?rgatiten p?r t? marr? dy tituj nj?her?sh, por n? ?tavolin??. K?rkesa e vazhdueshme e tifoz?ve t? Tiran?s, p?r rikthimin e dy kampionateve t? Luft?s duket se do t? b?het realitet.

K?shtu, nga burime zyrtare pran? klubit t? Tiran?s b?het e ditur se po b?het gati dokumentacioni dhe jan? mbledhur t? gjitha materialet e nevojshme ku do t? k?rkohen rikthimet e titujve t? viteve 1939 dhe 1942. At?her? ka qen? periudhe lufte dhe kampionati ?sht? zhvilluar normalisht, por q? nga 1937 deri n? vitin 1945, edhe pse ka pasur aktivitet nuk jan? kampionate t? certifikuara.

Por e ve?anta e kampionatit 1942 ka t? b?j? me faktin se n? gar? kan? marr? pjes? edhe ekipe nga Kosova. Drejtuesit e klubit t? Tiran?s nuk kan? nd?r mend t? rrin? duarkryq dhe duket se me an? t? depozitave q? do t? b?jn? n? rrug? zyrtare jav?n q? vjen pran? FSHF-s?, do t? k?rkojn? q? dy titujt e viteve 1939 dhe 1942 t?i njihen ligj?risht Tiran?s.

N? qoft? se do t?i riktheheshin dy titujt e kampionateve t? Luft?s, at?her? Tirana do t? b?hej 26 her? kampione e Shqip?ris?. Gjithsesi, drejtuesit e klubit e kan? marr? k?t? iniciativ?, nisur edhe nga k?rkesa e vazhdueshme e tifoz?ve t? Tiran?s, por edhe e figurave t? k?tij klubi, q? n? ato vite kan? kontribuar p?r skuadr?n bardheblu.

Kujtojme qe rikthimi i dy titujve te viteve 1939 dhe 1942 ka qene edhe nje zotim i drejtuesve te skuadres se Tiranes para tifozeve te tyre veen e shkuar, kur u organizua edhe ceremonia festive e 90-vjetorit te KF Tirana.

Kampionati 1939: Ne kete kampionat kane marre pjes? 8 ekipe dhe ka qene i ndar? ne dy grupe A dhe B. Ne grupin A merrnin pjes? keto skuadra: Tirana, Rinia Kor?are, Bashkimi Elbasanas, Dragoi Pogradec. Kurse ne grupin B: Vllaznia, Besa, Teuta dhe Ismail Qemali.

Ky kampionat perfundoi m? 30 shtator 1939 me finalen Tirana-Vllaznia, qe perfundoi 6-5 per Tiranen, e cila fitoi titullin e shtate kampion.

Kampionati 1942: Pati nje pjes?marrje masive, ku merrnin pjese edhe 3 ekipe kosovare dhe u nda n? 3 grupe, Veriu, Zona e Mesme dhe Jugu. Ne Veri benin pjese: Prizreni, Shkodra, Peja, Prishtina.

Ne Zonen e Mesme: Tirana, Durresi dhe Elbasani, kurse ne Jug: Berati, Korca dhe Gjirokastra. Ne fund te kampionatit u bene dy finale, mes Vllaznise dhe Tiranes. E para perfundoi me rezultatin 1-1 dhe tjetra me fitoren e bardhebluve, 2-0. Tirana fitoi titullin per her? te 8-te. (Sporti Shqiptar)
blog comments powered by Disqus

8492536-19263248